7 Ekim 2007 Pazar

Tek-Çift Oyunu Tanıtımı

Tek-Çift Oyunu Tanıtımı
2 oyuncuyla oynanır. İngilizcede odd-even game olarak bilinir.

Malzeme: Parmaklar
Nasıl Oynanır: Oyuncular tek veya çift ismini alırlar. Daha sonra ellerini arkaya saklayan iki oyuncu sırasıyla 1-2-3 diye sayarlar. 3 dendiğinde ikisi de sağ elinin parmaklarını gösterirler. Bir ya da İki parmak gösterebilirler. Eğer karşılıklı oyuncuların parmakları toplamı çift ise çift oyuncu değilse tek oyuncu kazanır. Örneğin, sizin isminiz tek olsun. Siz 1 karşı taraf 2 parmak gösterirse siz toplamı 3 olduğundan tek oyuncu olarak siz kazanırsınız.

Bu oyun yönetim bilimlerinde stratejik planlamada oyun teorisine örnek verilen bir oyundur. Bu teoriye göre rastgele oynanan bu oyunda her iki taraf ta eşit kazanma şansına sahiptir (%50-%50). Bu oyunu günlerce oynasalar da şansları eşittir. Ta ki birisini karşı taraftakinin stratejisini öğreninceye kadar.

Bu oyunun bizdeki versiyonu olan Cevizleri Çukura Atma Oyunu daha zevklidir. Zira yetenek gerektirip iyi nişancı olan kazanır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cccccccccooooooooooooooooooook güzel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!